Kynuté knedlíky s borůvkami

Seznam surovin

Na posypání a přelití:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí a cukr rozmícháme v polovině lehce ohřátého mléka a necháme droždí rozpustit. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, přilijeme rozpuštěné droždí, zbylé mléko smíchané se žloutkem a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

Pak z těsta na pomoučeném válu utvoříme váleček, nakrájíme ho na díly velké asi jako střední jablko, každý rozválíme a poklademe hromádkou borůvek smíchaných s bílou čokoládou. Těsto opatrně kolem náplně zabalíme, knedlíky v dlaních zakulatíme a necháme znovu pod utěrkou vykynout.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji, vložíme do ní vykynuté knedlíky, opatrně je promícháme a vaříme asi 6 - 8 minut. Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, ihned je propícháme vidličkou, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, praženými mandlemi a cukrem, pokapeme máslem a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...