Jogurtové lívanečky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte a smíchejte s kypřicím práškem a se špetkou soli. Poté ji rozmíchejte s jogurtem a mlékem na řidší těstíčko, ve kterém by neměly zůstat hrudky nerozmíchané mouky.

Misku s těstem nechte pár minut odležet.

V lívanečníku v malém množství másla nebo oleje smažte z obou stran dozlatova jednotlivé lívanečky. Z uvedeného množství těsta by jich mělo vzniknout asi 12 kousků.

Horké lívanečky skládejte na sebe, aby se udržely teplé do doby, než osmažíte všechny. Podávejte je se zakysanou smetanou smíchanou s dotuha ušlehanou šlehačkou, přelité ovocem, lehce povařeným s trochou cukru, a poprášené moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...