Obrácený pomerančový koláč

Seznam surovin

Na koláč:

Sirup:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C, dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Připravte sirup: v pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr, pomerančovou šťávu a rozdrcené tobolky kardamomu. Pomeranče nakrájejte na plátky, část plátků zbavte kůry, některá kolečka ale nechte s kůrou. Pomeranče vyskládejte na dno připravené formy a zalijte sirupem.

2. Máslo ve velké míse vyšlehejte s cukrem, po jednom zašlehejte vejce. V menší misce smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a mleté ořechy. Sypké suroviny nasypte do velké mísy a důkladně prošlehejte. Těsto rozřeďte mlékem, nalijte na pomeranče se sirupem, povrch uhlaďte a koláč dejte do trouby. Pečte 30 minut, pak vyndejte formu z trouby, nechte 5 minut odstát a na formu položte otočený talíř. Rychlým pohybem překlopte koláč na talíř a nechte zcela vychladnout.

Poznámka k receptu

  • Koláče s citrusy často nejsou ideální, protože ovoce pečení až příliš vysušuje. Vyzkoušejte jednoduchý trik a koláč obraťte - citrusy se budou péct v sirupu a vláčný zůstane i korpus. Kromě pomerančů zkuste i mandarinky, kumquaty nebo krvavé pomeranče.
  • Ingredience na dortovou formu o průměru 20 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...