Křehký koláč s třešněmi

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, rozmělněného másla, cukru, kakaa, pomerančové kůry, koření, žloutků, prášku do pečiva, mléka a špetky soli vypracujeme tuhé těsto. Rozválíme ho mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 mm a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou, posypeme vrstvou suchých luštěnin (čočky, hrachu…) a zapečeme asi 10 minut při 190 °C. Pak troubu přepneme na spodní pečení, snížíme teplotu na 165 °C a pečeme ještě 8 minut.

Upečený korpus necháme zchladnout, odstraníme luštěniny, naplníme ho vypeckovanými třešněmi smíchanými s maizenou a likérem a pečeme asi 25 minut při 170 °C. Pokud okraje začnou rychle tmavnout, zakryjeme je alobalem.

Mezitím z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Sníh opatrně rozetřeme na upečený koláč, troubu přepneme na grilování a koláč ještě krátce zprudka zapečeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde