Hruškový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sušenky spolu s máslem pokrájeným na kousky rozdrťte ve food processoru a přidejte ½ lžičky skořice - vznikne máslová drobenka. Koláčovou formu vymažte máslem, vyložíte pečicím papírem a směs prsty pěchujte do formy, dokud nebude rovnoměrně rozprostřená po celé ploše. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Na náplň smíchejte v misce tvaroh, vejce, polovinu skořicového cukru a mléko. Hrušky oloupejte, vykrájejte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Na sušenkový základ nalijte tvarohový krém, na něj naskládejte plátky hrušek a vše posypte zbytkem skořicového cukru.

3. Pečte 1 hodinu, skořicový cukr na povrchu koláče krásně zkaramelizuje. Nec chte vychladnout a podávejte.

Poznámka k receptu

  • Tenhle hruškový koláč je srdcovka parťaček z The Taste of Place. Pečou ho pořád a všem. Dokonce o něm i natáčely video.
  • Ingredience na koláčovou formu 30 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...