Gratinované palačinky s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nalijeme mléko, přidáme špetku soli, dvě celá vejce, dva žloutky a polohrubou mouku a ušleháme hladké těstíčko, které podle potřeby zředíme ještě trochou mléka (nemělo by být moc husté, aby se lépe lilo na pánev). Do rozehřáté pánve vytřené trochou oleje nalijeme část těsta, krouživými pohyby pánví těsto rozprostřeme po celé ploše pánve a pečeme 2 – 3 minuty. Pak palačinku obrátíme a opečeme i z druhé strany. Stejným způsobem připravíme i další palačinky.

Rozpuštěné máslo smícháme s rumem a moučkovým cukrem, touto směsí potřeme každou palačinku, poklademe ji půlkami jahod a opatrně zarolujeme. Naplněné palačinky narovnáme do vymazané zapékací misky.

Ze dvou zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, rozdělíme ho na palačinky v misce (nejlépe pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou), vše vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a krátce zapečeme (jen několik minut), dokud sníh na povrchu nezezlátne. Podáváme ihned.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...