VANILKOVÉ DORTÍKY S MALINAMI

Seznam surovin

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 170 °C. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte sníh, žloutky utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte vlažnou vodu, hladkou mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte olej a ušlehaný sníh z bílků a důkladně promíchejte. Těsto nalijte na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na plech vyložený pečicím papírem.

2. Dejte do trouby a pečte asi 25–30 minut. Upečený vanilkový plát nechte důkladně vychladnout. Z malin mezitím vyberte ty nejhezčí na ozdobu a zbytek rozmačkejte vidličkou společně s jednou lžící cukru.

3. Připravte krém: smetanu ušlehejte a smíchejte se zakysanou smetanou, zrníčky z vanilkového lusku, 1 lžící cukru a několika kapkami citronové šťávy. Důkladně promíchejte a dejte do zdobicího sáčku.

4. Z korpusu vykrájejte kolečka, každé z nich potřete rozmačkanými malinami, navrstvěte směs ze zdobicího sáčku, ozdobte malinou a lehce pocukrujte

Poznámka k receptu

Luxusní minidortíky okouzlí každého. Spojení vanilky s malinami nabízí dokonalou, svěží souhru chutí, která se jen tak neomrzí.

20 KS

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...