Tvarohové věžičky s čokoládou a borůvkami

Seznam surovin

Na korpus:

Na krém:

Na borůvkovou polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kovovou misku posadíme na hrnec s horkou vodou, do misky vložíme nakrájenou čokoládu a máslo, za občasného promíchání je necháme rozpustit a misku dáme stranou. Vejce vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme med, promícháme a vše opatrně vmícháme do rozpuštěné čokolády. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na malý plech vytřený máslem a vyložený papírem na pečení. Rozetřeme ho do stejnoměrné vrstvy, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme 25 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.

Tvaroh vyšleháme (nejlépe v robotu) s creme fraiche a zcukernatělým medem na hladký krém a uložíme ho do chladničky. Pak připravíme polevu. Plátky želatiny zalijeme vodou a necháme nabobtnat. V malém kastrůlku zahřejeme med, až vznikne karamel. Přilijeme portské víno a vodu, promícháme a krátce svaříme. Pak přidáme borůvky, necháme je prohřát a nakonec vmícháme nabobtnalé a vymačkané plátky želatiny. Odstavíme z ohně a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.

Šest menších kulatých formiček - tvořítek vytřeme olejem. Z vychladlého korpusu vykrojíme stejně velká kolečka, jako jsou formičky, a vložíme je na dno formiček. Naplníme je asi do tří čtvrtin krémem a zalijeme borůvkovou polevou (bez borůvek, ty si necháme na konečné ozdobení). Formičky uložíme asi na hodinu do chladničky, aby vše ztuhlo. Pak horkým tenkým nožem obtáhneme každou věžičku kolem dokola a formičky opatrně odstraníme. Věžičky ozdobíme borůvkami a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...