SporcamuSS, le Sfogliatine puglieSi – puglijSké věžičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180°c. Listové těsto rozválejte, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a rádýlkem nařezejte na 16 stejně velkých čtverců. posypte je třtinovým cukrem a pečte dozlatova, zhruba 20minut. Vyndejte a nechte vychladnout.

2. Mléko vlijte do rendlíku, přidejte k němu na tenké nudličky nakrájenou kůru z citronu, semínka z vanilkového lusku i lusk samotný. Přiveďte k varu, krátce povařte a nechte vychladnout. Nakonec směs přeceďte přes síto, abyste se zbavili kůry i lusku.

3. Žloutek vyšlehejte s krupicovým cukrem. pak postupně přidávejte hladkou mouku se špetkou soli a mléko. Dávejte velký pozor, aby se nevytvořily hrudky. Směs vraťte do hrnce a na mírném plamenu a za stálého míchání nechte zhoustnout do pudinku. Nechte vychladnout.

4. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně vmíchejte do pudinku. Upečené čtverce z listového těsta opatrně rozřízněte – skvěle to jde malým nožem s pilkou. Na spodní díl nastříkejte pudinkový krémem a přiklopte. vzniklé věžičky posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...