Slavnostní dort z listového těsta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Listové těsto rozdělte na tři díly, vyválejte z nich kulaté placky široké asi 25 cm v průměru. Rozvíracím ráfkem kruhové formy z nich vykrojte stejně velké kruhy. Upečte je v troubě vyhřáté na 180° C dozlatova a nechte je vychladnout.

Ze smetany a ztužovače ušlehejte hustou šlehačku. První plát potřete třetinou šlehačky, obložte překrájeným ovocem, položte na něj druhý plát a pokračujte stejným způsobem, zakryjte třetím plátem, opatrně přimáčkněte tak, aby náplň zůstala nadýchaná, ale dort držel pevně pohromadě. Navrch dort potřete zbylou šlehačkou, ozdobte ovocem a posypte čokoládovými hoblinkami podle vlastní fantazie.

Dort nechte vychladit. Krájejte ho velmi ostrým nožem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...