Nepečený malinový dort

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zakysané smetany vyklop do větší mísy a promíchej důkladně s cukrem a opláchnutou natrhanou bazalkou. Mražené maliny vysyp do cedníku a nech 30 minut povolit.

2. Dno otevírací dortové formy vylož piškoty, jejich plochou stranou je dej na dno, na ně pak ještě vyskládej druhou vrstvu (piškotky pokládej obráceně, zaplníš tak mezírky).

3. Část rozmražených malin navrstvi na vyskládané piškoty. Vidličkou je lehce zmáčkni a urovnej, pustí šťávu. 4 Na vrstvu malin nalij část zakysané smetany smíchané s cukrem a urovnej povrch velkou lžící dohladka. Opět přidej dvě vrstvy piškotů. Opakuj vrstvy stále dokola, dokud nevypotřebuješ všechny přísady. Poslední vrstva by měla být smetanová.

5. Formu obal alobalem a nech odležet v lednici do druhého dne.Po vyjmutí z formy ještě ozdob povrch dortu celými čerstvými malinami a lístky bazalky.

Poznámka k receptu

Vyzkoušej i jiné ovoce – třeba banány – a do zakysané smetany přidej trošku kakaa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...