Nepečený dort s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ušlehejte pevnou šlehačku. Do studeného mléka nasypte želatinu, nechte ji nabobtnat asi 10 minut, pak ji ve vodní lázni za stálého míchání rozpusťte (maximálně při 60°C).

Dortovou formu vyplňte po obvodu trubičkami nebo cukrářskými piškoty. Rozmačkejte jahody, vmíchejte do nich cukr, zakysanou smetanu (pokojové teploty), vlažnou želatinu a nakonec šlehačku (trochu si nechte na ozdobu). Směs nalijte do poloviny formy, posypte piškoty, zalijte zbylou hmotou a nechte v chladu ztuhnout.

Ozdobte šlehačkou a jahodami.

Poznámka k receptu

Tento dort lze připravit i z mražených jahod. Ovoce, které použijete do náplně, nechte rozmrazit a slijte z nich trochu tekutiny. Jahody na ozdobu nerozmrazujte a těsně před zdobením je obalte v moučkovém cukru.

Hodnocení: 4,7/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...