Mrkvový dort II

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Zdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 175 °C, pokud budete péct pomocí horkého vzduchu, na běžné pečení nastavte teplotu na 190°C. Dortovou formu o průměru 18 - 20 cm vymažte pár kapkami oleje a vyložte pečicím papírem. Očištěnou mrkev nastrouhejte najemno, ořechy potřebné do korpusu nasekejte.

2. Vejce vyšlehejte s cukrem a roztlučeným kořením do pěny. Vmíchejte olej, suché přísady (mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl) a nakonec strouhanou mrkev, rozinky a nasekané vlašské ořechy. Těsto nalijte do dortové formy.

3. Pečte 40 - 50 minut. Upečený korpus nechte vychladnout na mřížce.

4. Z másla, smetanového sýra, cukru, javorového sirupu a citronové šťávy ušlehejte hladký krém. Vychladlý dort podélně rozřízněte, natřete třetinou krému, přiklopte a celý potřete zbylým krémem.

5. Ořechy na zdobení dortu nasucho opražte na pánvi, nasekejte nahrubo a naaranžujte na dort. Celé dílo uložte před podáváním do lednice.

Poznámka k receptu

Nejde o žádný módní hit posledních let, mrkev se jako sladidlo používala už od středověku, byla totiž o dost lacinější než cukr. Popularita sladkých koláčů z této zeleniny se obnovila během 2. světové války ve Velké Británii, začátkem 60. let minulého století se pak mrkvový dort začal objevovat v kavárnách a restauracích v USA. * Ingredience na formu o průměru 18 - 20 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...