Mrkvový dort I

Seznam surovin

Na 8 řezů:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkev s krupičkou nechte v míse stát asi 30 minut, až krupice nabobtná. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh.

2. Do sněhu zašlehejte cukr a opatrně zamíchejte mrkev s krupičkou, pomerančovou kůru, rum, ořechy a nakonec kypřicí prášek. Nalijte do tukem vymazané a krupičkou vysypané dortové formy a pečte při 180°C asi 30 minut. Nechte vychladnout na mřížce.

3. Korpus dvakrát prokrojte, jeden řez potřete marmeládou a druhý krémem. Dort potřete zbylým krémem a ozdobte mrkvičkami.

Poznámka k receptu

Šťavnatý moučník, jehož základ tvoří sladká jarní mrkvička, je ze starých českých kuchařek, i když jsme mu dodali moderní „facelift”.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...