Karamelové vejce s mangem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve si vytvořte mangové pyré. Mango nakrájejte na kousky, přidejte vodu a rozmixujeme v husté pyré, které vložte do formy ve tvaru vaječného žloutku a nechte zamrazit.

2. Bílou čokoládu vložte do hrnce spolu se 150 ml smetany, citronovou kůrou, 1 dcl Baileys a rozpusťte ve vodní lázni. Směs promíchejte a nechte vychladnout. Následně vyšlehejte se zbytkem smetany a spojte v hladkou pěnu. Tu nalijte do poloviny formy na větší vejce, přidejte mražené mangové pyré, dolijte pěnou a nechte celé zamrazit.

3. Karamelovou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, zamražené vajíčko nabodněte na párátko či špejli, celé ponořte do čokolády a nechte zatuhnout.

4. Jakmile čokoláda zatuhne, rozbijte vajíčko o talíř, přelijte Baileys a ihned servírujte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...