
Před ozdobením můžete nechat dort zmrazit a podávat ho až druhý den.
Plátky želatiny zalijeme hrnkem studené vody a necháme je nabobtnat. Nakrájené jahody smícháme v kastrůlku s cukrem, zalijeme hrnkem vody, přivedeme k varu a tekutinu slijeme do čisté misky. Přidáme vymačkané plátky želatiny, za stálého míchání je v horké šťávě z jahod rozpustíme a směs necháme mírně zchladnout.
Piškotový korpus potřeme zavařeninou a vložíme ho do dortové formy. Vlažnou směs se želatinou vmícháme spolu s povařenými jahodami do jogurtu a vzniklou hmotu nalijeme na připravený korpus ve formě.
Dort vložíme do chladničky a necháme 2 hodiny ztuhnout. Před podáváním ho ozdobíme šlehačkou a jahodami.
Před ozdobením můžete nechat dort zmrazit a podávat ho až druhý den.
Načítám komentáře...