Jahodový smetanový dezert

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravíme si kulatou dortovou rozevírací formu, jejíž dno poklademe dětskými piškoty tak, aby byly těsně vedle sebe a zakrývaly celé dno formy až k okrajům a také stěny formy.

Smetanu ke šlehání, kterou jsme nechali dobře vychladit, ušleháme do tuha. V misce promícháme zakysanou smetanu s cukrem a do tohoto krému vmícháme ušlehanou šlehačku.
Část krému nalijeme opatrně na piškoty ve formě a povrch uhladíme. Hustě ho poklademe plátky jahod, přidáme vrstvu piškotů a vše zalijeme další částí smetanového krému.
Přidáme opět vrstvu jahod a piškotů, které zalijeme zbylým krémem. Povrch uhladíme a dezert necháme 24 hodin ztuhnout v chladničce.

Před podáváním formu opatrně otevřeme a dezert ozdobíme šlehačkou, jahodami a nasekanými pistáciemi.

Poznámka k receptu

Nemáte-li čerstvé jahody, použijte jiné ovoce, například maliny, meruňky nebo broskve. A pokud nemáte toto ovoce v čerstvém stavu, připravte sladký dezert z pevnějšího kompotovaného ovoce, které necháte předem dobře odkapat.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...