Dýňový halloweenský dort

Seznam surovin

Na těsto:

Na krém:

Na ozdobení:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v misce ponořené do horké vodní lázně a smícháme s medem. V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny, vešleháme do ní rozpuštěnou čokoládu a nakonec vejce. Do další mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Mléko smícháme s vanilkovým aroma a postupně ho spolu s moučnou směsí přimícháme do máslové pěny. Těsto naplníme do vymazané a vysypané malé formy na bábovku, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut.

V míse ušleháme krémový sýr se změklým máslem na hladký krém. Přidáme vanilkový extrakt a nakonec po částech vešleháme moučkový cukr.

Upečenou bábovku necháme vychladnout, pak ji podélně rozkrojíme na tři části, potřeme je připraveným krémem a slepíme opět k sobě. Celý dort potřeme na povrchu zbylým krémem a necháme ztuhnout v chladu.

Z potahovací hmoty oddělíme menší část a obarvíme ji zelenou potravinářskou barvou. Zbylou hmotu obarvíme oranžovou potravinářskou barvou a rozválíme na válu posypaném moučkovým cukrem na obdélníkový plát široký jako obvod bábovky a vysoký jako dvojnásobek její výšky. Plátem překryjeme bábovku a vymodelujeme tvar dýně.

Ze zelené potahovací hmoty vyválíme kolečka a po obvodech je vykrájíme tak, abychom vytvořili listy. Ze zelené hmoty uděláme i stonky. Zbylou zelenou a oranžovou hmotu pak vyválíme a vykokrojíme z ní oranžovozelené listy. Nakonec uprostřed bábovky uděláme do oranžové hmoty otvor a vložíme do něj banán, který jsme namočili v rozehřáté tmavé čokoládě a nechali ztuhnout v chladu. Hotový dort necháme před podáváním ztuhnout v chladu.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...