Duhový dort

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Ganache:

Dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejdřív si připravte ganache z bílé čokolády, bude dlouho chladnout. Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do skleněné mísy, v malém kastrůlku přiveďte smetanu k varu a čokoládu jí přelijte. Nechte pět minut stát a potom ji opatrně rozmíchejte lžící dohladka. Pokud v ní zbudou kousky, dejte ji na 15 vteřin do mikrovlnky, minutu nechte stát a rozmíchejte, případně opakujte. Ganache přikryjte potravinovou fólií a nechte při pokojové teplotě vychladnout, ideálně do druhého dne.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na každý korpus jednotlivě vyšlehejte a obarvěte jednou z barev duhy (fialová, modrá, zelená, žlutá, oranžová a červená). Pracujte postupně a vytvářejte jedno barevné těsto za druhým. Na pečicí papír obkreslete kruhy o průměru 20 cm a jednotlivá obarvená těsta pečlivě do kruhů rozetřete. Korpusy také můžete upéct postupně, jeden po druhém, v dortové formě. V obou případech to trvá 8–10 minut.

3. Než korpusy vychladnou, připravte krém. Krémový sýr, mascarpone a cukr krátce dohladka vyšlehejte. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do krémové směsi. Každý korpus zkontrolujte, jestli není příliš hrbolatý, případně ho seřízněte pilkovým nožem a očistěte od drobků. Korpusy si připravte podle barev duhy: fialová, modrá, zelená, žlutá, oranžová a červená. Na první placku rozetřete pětinu krému, přiklopte další a pokračujte, až skončíte červenou vrstvou. Dort nechte vychladit v lednici.

4. Případné nerovnosti na boku dortu srovnejte, potřete ho první tenkou vrstvou ganache a nechte v lednici vychladit. Pak dort potřete druhou vrstvou a snažte se ji co nejvíc uhladit. Opět dejte vychladit. Dort pečlivě změřte a na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vyválejte marcipán tak, abyste získali placku dost velkou na to, aby pokryla celý dort. Přeneste marcipán na dort, dobře uhlaďte vršek i bok. Přebytky odkrojte, obarvěte gelovými barvami a vyrobte z nich ozdoby.

Poznámka k receptu

Uvedené množství surovin je vždy na jeden korpus, resp. jednu "barvu" duhy. Podle potřeby vynásobte počtem korpusů množství surovin.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...