Ďábelský dort

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 170 °C, dno kulaté dortové formy vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. V jiné míse ušlehejte máslo a oba cukry do světlé pěny. Za stálého šlehání přidávejte postupně ostatní tekuté suroviny: vejce, kávu a mléko.

2. Pomocí stěrky do máslové směsi postupně zapracujte sypké suroviny. Nakonec vmíchejte řepu. Pečte 25 - 30 minut, poté korpus nechte 15 minut odpočinout ve formě. Nakonec jej opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

3. Čokoládu, smetanu a máslo rozpusťte ve vodní lázni, abyste získali konzistenci hladkého krému. Poté jej vložte do lednice a za občasného promíchání nechte zcela vychladnout a ztuhnout. Trvá to zhruba dvě hodiny.

4. Vychladlý korpus opatrně proříznete na čtyři části. Každé patro pomažte krémem a skládejte na sebe. Nakonec potřete vršek a boky dortu. Zdobit mužete kousky čokolády a nakládanými třešněmi.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...