Ďábelský dort

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 170 °C, dno kulaté
dortové formy vyložte pečicím papírem.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva,
sodu a sůl. V jiné míse ušlehejte máslo a oba
cukry do světlé pěny. Za stálého šlehání
přidávejte postupně ostatní tekuté suroviny:
vejce, kávu a mléko.

2. Pomocí stěrky do máslové směsi postupně
zapracujte sypké suroviny. Nakonec
vmíchejte řepu. Pečte 25–30 minut, poté
korpus nechte 15 minut odpočinout ve formě.
Nakonec jej opatrně vyklopte a nechte
zcela vychladnout na mřížce.

3.Čokoládu, smetanu a máslo rozpusťte
ve vodní lázni, abyste získali konzistenci hladkého
krému. Poté jej vložte do lednice a za občasného
promíchání nechte zcela vychladnout
a ztuhnout. Trvá to zhruba dvě hodiny.

4. Vychladlý korpus opatrně proříznete
na čtyři části. Každé patro pomažte krémem
a skládejte na sebe. Nakonec potřete vršek
a boky dortu. Zdobit mužete kousky čokolády
a nakládanými třešněmi

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...