Čokoládový dort s tmavým pivem

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C, dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2. Ve vodní lázni rozpusťte máslo a přilijte pivo. Do směsi zašlehejte prosáté kakao s cukrem a odstavte z ohně. V misce rozšlehejte vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Vejce se smetanou nalijte k pivní směsi a pečlivě rozmíchejte. Nakonec vmíchejte prosátou mouku se sodou.

3. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 1 hodinu. Střed dortu by se měl po vytažení z trouby ještě trochu chvět. Nechte vychladnout ve formě na mřížce.

4. Cukr promíchejte s mascarpone a opatrně zapracujte vyšlehanou smetanu se semínky z vanilkového lusku. Dort ozdobte krémem a před podáváním poprašte kakaem.

Poznámka k receptu

Stejné množství těsta vystačí na 24 cupcakes. Pečte je 20 minut, krému bude stačit polovina.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...