BORŮVKOVÉ MUFFINY

Seznam surovin

Těsto:

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 190 °C a plech na muffi ny vyložte papírovými košíčky. Z hery, cukru a mouky v misce připravte prsty drobenku a odložte ji zatím do lednice. V míse lehce prošlehejte vejce, jogurt, olej a vanilkový extrakt. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Opatrně přidejte borůvky a obalte je v sypké směsi. Přilijte jogurtovou směs a vše spojte do těsta. Příliš nemíchejte, v těstě mohou být klidně suché kousky, muffiny pak budou vláčné a nadýchané.

2. Pomocí dvou lžic rozdělte těsto do připravených košíčků a povrch posypte drobenkou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 25 minut nebo dokud párátko zapíchnuté doprostřed těsta nezůstane po vytažení čisté. Před vyndáním z formy nechte muffiny 10 minut odpočinout, pak je nechte zcela vychladnout na mřížce, díky tomu košíčky pak zespoda nezvlhnou.

Poznámka k receptu

V jemném jogurtovém těstě září borůvky jako drahokamy. Dejte přednost lesním, klidně mraženým, které jsou k dostání celoročně, před těmi kanadskými.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...