Avon dort

Seznam surovin

Na korpus:

Na krém:

Na potažení:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce a cukr vyšleháme pomocí elektrického mixéru, až vznikne hustý nadýchaný krém (trvá to nejméně 20 minut). Pomalu do něj vmícháme olej, prosejeme mouku a opatrně vše promícháme.

Těsto vlijeme do tří dortových forem různých velikosti, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout na mřížce.

Mezitím připravíme krém. V hrnci rozpustíme cukr a med na karamel. Přilijeme horkou smetanu, přidáme špetku soli, důkladně promícháme a krém necháme zcela vychladnout. Změklé máslo vložíme do mixéru a postupně do něj zašleháme připravenou karamelovou hmotu.

Korpusy rozřízneme na tři části. Do dvou kovových ráfků vložíme jedno kolečko, přidáme vrstvu krému, přidáme další kolečko, opět ho potřeme krémem a takto postupujeme, až spotřebujeme všechna kolečka. Poslední vrstvu tvoří krém. Naplněné ráfky vložíme do chladničky a dorty necháme řádně vychladit.

Ztuhlé dorty opatrně vyjmeme z ráfků pomocí flambovací pistole (pistolí ráfky zvenku nahřejeme) nebo nahřátého nože, kterým dortíky objedeme po vnitřním obvodu ráfku. Bílou potahovací hmotu rozválíme na dva dostatečně velké kruhové pláty a potáhneme jimi dva dorty. Zbývající hmotu obarvíme růžovým barvivem a potáhneme s ní prostřední dort.

Vykrajovátky vykrájíme různé tvary, kterými dort ozdobíme.

Bílek s moučkovým cukrem utřeme v misce pomocí vařečky, až vznikne hladká bílá poleva (trvá to asi 15 minut). Polevu naplníme do kornoutku stočeného z papíru na pečení, dortíky ozdobíme po stranách i navrchu drobnými ornamenty, polevu necháme zaschnout a pak dortíky uložíme v chladu.

Poznámka k receptu

Potahovací hmota se prodává pod různými názvy (např. Fondant, White Icing apod.) a lze ji koupit ve specializovaných obchodech pro cukráře nebo přes internet.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...