Anglický koláč s ovocem

Seznam surovin

Korpusy:

Sirup, poleva a krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Dno a boky tří otevíracích dortových forem o průměru 20cm vymažte tukem a jejich dna vyložte pečicím papírem.

2. Všechny přísady na korpusy vsypte do velké mísy (lépe do kuchyňského robotu) a šlehejte, až se vše spojí.
3. Těsto rozdělte do forem, povrch uhlaďte a korpusy pečte 45 minut v troubě předehřáté na 160°C (v průběhu pečení mezi sebou formy vyměňte, aby se těsto rovnoměrně propeklo). Nechte je asi 10 minut chladnout ve formách, pak vyndejte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
4. Sirup: Cukr zahřívejte ve 100ml vody, až se rozpustí. Zvyšte plamen a nechte tekutinu probublávat 1 až 2 minuty. Poté ji odstavte z ohně a nechte stranou.
5. Polovinou sirupu potřete korpusy a dejte je stranou. Další 2 lžíce sirupu přidejte k malinám, rozmačkejte je a protřete přes síto, abyste je zbavili semínek. Přidejte moučkový cukr a vše promíchejte na polevu.
6. V jiné misce přidejte další 2 lžíce sirupu a vanilkový extrakt ke smetaně, elektrickými metlami ji vyšlehejte do tuha a dejte na chvíli vychladit do ledničky.
7. Až budete dort sestavovat, položte jeden korpus na talíř nebo stojánek, potřete ho polovinou ušlehané smetany a poklaďte třetinou malin. Přiklopte ho dalším korpusem a postup zopakujte. Poslední korpus polijte malinovou polevou a nechte ji stéci po stranách. Dort ozdobte lístky růží (čerstvými i cukrovanými) a zbylými malinami.

Poznámka k receptu

Vypadá velkolepě, ale jeho příprava není nijak složitá – přesvědčte se a určitě nebudete litovat!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...