Sušenky se vzorem

Seznam surovin

Sušenky:

Bílá poleva:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vyšlehejte do pěny máslo a třtinový cukr. Přidejte citronovou kůru a vejce. Nakonec přidejte mouku a vypracujte hladké nelepivé těsto. Nechte 1 hodinu odležet v lednici.

2. Těsto na pomoučeném vále vyválejte do tenké placky. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte jednotlivé sušenky a opatrně umístěte na plech. Ten vložte ještě na 20 minut do lednice aby se sušenky při pečení neroztekly. Pečte v troubě předehřáté na 180°C 10-15 minut. Nechte vychladnout.

3. Připravte si bílou polevu: do jednoho bílku postupně prosývejte moučkový cukr a třete, dokud nezískáte hladkou, poněkud tuhou pastu. Musí být mnohem hustší než klasická poleva na perníčky.

4. Proměte fondán nebo marcipán, aby byl vláčný a obarvěte ho na požadovaný odstín. Vyválejte ho na požadovanou placku a přiložte na ni šablonu. Špachtlí nebo příborovým nožem naneste na ní bílkovou polevu a rovnoměrně ji rozetřete po šabloně. Vrstva by měla být poměrně tenká, ale šablona ani fondán by pod ní neméla prosvítat. Pak šablonu opatrně sejměte, omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Tvořítkem vykrojte požadovanou část vzoru a za pomoci špachtle ji přeneste na sušenku, kterou jste lehce potřeli vodou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...