Linecká slepičárna

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme se solí a cukrem. Přidáme nakrájený změklý tuk a žloutek s troškou vody. Uhněteme hladké pevné těsto, zabalíme je do fólie a necháme hodinu v lednici odležet.

Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 2 - 3 mm a tvořítkem z něj vykrájíme sudý počet slepic. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 10 minut dorůžova.

Polovinu vychladlých slepiček ozdobíme čokoládovou polevou a plátkem mandle místo křídla. Polevu necháme zaschnout. Druhou polovinu cukroví potřeme marmeládou a slepíme s ozdobenými slepičkami.

Rozpis je na 30 slepiček.

Poznámka k receptu

Slepice můžete připravit i dvojbarevné - polovinu těsta obarvěte kakaem a druhou polovinu ponechte světlou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...