Müsli tolárky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oba druhy vloček a všechna semínka opražíme nasucho za stálého míchání na pánvi a když začnou zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nezačne tavit. Směs přesypeme do mísy a když zchladne, přimícháme drobně nakrájené sušené ovoce, nastrouhaný zázvor, vejce, med a rozpuštěné máslo. Hmotu zpracujeme tak, aby se nerozsýpala, a necháme asi 15 minut odpočinout.

Pak hmotu rozprostřeme na pruh fólie dlouhý asi 40 cm, zakryjeme ji dalším pruhem fólie a válečkem vyválíme na plát silný asi 1,5 cm. Vykrojíme z něj malé tolary a rozložíme je na plech s papírem na pečení. Zbylé okraje znovu zpracujeme, opět rozválíme, vykrájíme tolary a takto pokračujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto.

Tolárky pečeme asi 20 minut při 170 °C a po vychladnutí je namočíme v rozpuštěné bílé čokoládě, posypeme pistáciemi a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...