Křupavá esíčka máčená v čokoládě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky za postupného přikapávání citronové štávy. Přimícháme mouku smíchanou se sodou (práškem do pečiva), špetkou soli a citronovou kůrou a rukama vypracujeme hladké těsto, které při středně silném tlaku protéká mezi prsty. Pokud je příliš tuhé, přidáme do něj trochu mléka a znovu těsto propracujeme.

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho do tvaru esíček na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 185 °C a jakmile začnou zlátnout, snížíme teplotu na 165 °C a dopečeme dozlatova (celkem asi 10 minut).

Esíčka přeložíme na studený plech a po vychladnutí je zčásti namočíme v rozehřáté čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...