Pusinkové žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve skleněné nebo kovové misce ušleháme bílky do pěny. Přidáme citronovou šťávu, sůl a vanilkový extrakt a dále šleháme za postupného přidávání cukru, až vznikne tuhý sníh.

Sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s papírem na pečení uděláme 36 malých kopečků jako kloboučků žampionů. Pak uděláme ještě 36 nožiček žampionů (pro větší efekt různě vysoké, aby žampiony vypadaly přirozeněji). Pak kloboučky i nožičky lehce přes sítko poprášíme kakaem. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 110 °C a pečeme (sušíme) asi 1 hodinu, dokud nejdou kloboučky snadno sloupnout z papíru.

Mezitím rozpustíme čokoládu v misce ponořené do horké vodní lázně. Do spodní části vychladlých kloboučků uděláme špičkou nože malý otvor pro usazení nohy. Otvor potřeme čokoládou, vršky houbových nožiček namočíme do čokolády a přilepíme je ke kloboučkům.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 2,5 dl

Na spodní části kloboučků můžete namalovat čokoládou tenké linky jako žebrování.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...