Mince pies

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z mouky, soli a studeného másla nakrájeného na kostičky udělejte drobenku. Postupně přidejte pomerančovou šťávu a vypracujte těsto. Rozdělte je na dvě části, každou vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru. Dejte vychladit do lednice alespoň na 30 minut.

2. Suroviny na náplň svařte do zhoustnutí, přidejte brandy, extrakt, med a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 220 °C.

3. Vyndejte z lednice pláty těsta, vykrojte kolečka, krátce zahřejte v dlani a vložte do formiček na košíčky. Zbytky těsta zpracujte, rozválejte a vykrájejte malé hvězdičky.

4. Lžičkou naplňte do jedné třetiny náplní a přiklopte vykrojenou hvězdičkou. Naplněné formičky naskládejte na plech a pečte 10 - 15 minut.

Poznámka k receptu

  • Kombinace koření, ovoce a alkoholu voní omamně a chutná hříšně.
  • Ingredience na 20 kusů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...