Martinské rohlíčky z tvarohového těsta

Seznam surovin

Těsto:

Ořechová náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte si náplň: mléko s cukrem přiveďte k varu, přisypte najemno namleté ořechy a za stálého míchání na mírném ohni nechte zhoustnout. Odložte stranou a nechte vychladnout.

2. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte tvaroh, vejce, vodu, máslo a vařečkou vypracujte kompaktní těsto.

3. Rozdělte ho na 8 stejných dílů - z každého dílu vyválejte placku a tu ještě rozdělte na čtvrtiny. Na každý vzniklý trojúhelník naneste ořechovou náplň a od nejširší strany směrem ke špičce zarolujte.

4. Rohlíčky dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod čistou utěrkou 30 minut odležet a nakynout. Pak je potřete bílkem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, a to přibližně 20 minut.

Poznámka k receptu

Pokud se nechcete pouštět do kynutého, vyzkoušejte rohlíčky z tvarohového těsta - jsou jemné a výborně ladí s ořechovou nádivkou.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...