Martinské rohlíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozmíchejte v 100 ml vlažného mléka 3 lžíce cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte lžičku citronové kůry, 200 ml vlažného mléka, žloutky, rozpuštěný vlažný tuk a vzešlý kvásek. Vypracujte hladké těsto, které se nechytá mísy ani vařečky, zakryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto asi hodinu kynout.

Mák smíchejte s 3 lžícemi cukru, 300 ml mléka a přiveďte k varu. Míchejte, dokud hmota nezhoustne. Potom v ní dobře rozmíchejte zavařeninu a dochuťte citronovou kůrou, skořicí a vanilkovým cukrem a nechte vychladnout.

Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a každý rozválejte na pomoučeném vále na kulatou placku. Rádlem ji rozkrájejte na podlouhlé trojúhelníky a na každý položte lžičku náplně. Trojúhelníky stočte do rohlíčku, dobře přimáčkněte cípek a přendejte na vymazaný plech. Rohlíčky nechte ještě chvíli nakynout, potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Do zlatova upečené rohlíky ještě teplé posypte moučkovým a vanilkovým cukrem a nechte vychladnout.

Poznámka k receptu

Tyto rohlíčky jsou také výborné s ořechovou nádivkou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...