Křehulky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Žloutky, vejce a cukr ušlehejte do husté, světlé pěny. Trvá to asi 15 minut. Mezitím vymažte formičky máslem.Troubu předehřejte na 180 °C, to pokud používáte větší formičky, jestli vyrábíte menší cukroví, stačí na 150 °C.

2. Žloutkovou hmotou naplňte formičky maximálně do poloviny. Můžete to udělat jednoduše lžící, lépe to ale půjde zdobicím sáčkem. Těsto je poměrně tekuté, takže volte raději užší špičku.

3. Naplněné formičky rozložte na plech, vložte do trouby a pečte 10 minut, dokud nevyběhnou, pak snižte teplotu na 90 - 100 °C a pečte ještě 15 - 20 minut. Z formiček je opatrně vytahujte, dokud jsou ještě teplé. Jde to snadno, pokud kladou odpor, vraťte je ještě na chvilku do trouby, nejspíš nejsou dopečené.

Poznámka k receptu

Tohle je variace na rakvičky se šlehačkou. Bez šlehačky a bez rakviček. Stačí nalít těsto na rakvičky do forem na pracny, krásně v nich vynikne.

40–60 KS

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...