Dýňové muffiny

Seznam surovin

Na těsto:

Na krém:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dýňovou dužninu nakrájíme na kostičky, podusíme se 4 lžícemi vody doměkka, rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout.

Změklou Heru utřeme v míse s oběma druhy cukru, rumem, špetkou soli a skořicí. Postupně zašleháme vejce, pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a mléko a umícháme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme dýňové pyré.

Těsto rozdělíme do papírových košíčků nebo formiček na muffiny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut.

Na krém rozmixujeme sýr se změklým máslem na hladký krém. Přidáme cukr, trochu vanilkového aroma a potravinářského barviva a znovu rozmixujeme, až se cukr s barvivem rozpustí a krém je nadýchaný.

Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho na vychladlé muffiny. Posypeme ho barevným cukrářským sypáním a každý muffin ozdobíme jednou marcipánovou dýní.

Poznámka k receptu

Jak vyrobit marcipánové dýně: Budete potřebovat 150 g marcipánu a zelenou a oranžovou potravinářskou barvu. Z marcipánu oddělte malou část a obarvěte ji zelenou potravinářskou barvou (pokud máte práškovou barvou, rozpusťte ji předem v několika kapkách vody). Zbytek marcipánu obarvěte oranžovou potravinářskou barvou, rozdělte ho na menší kousky a udělejte z nich v dlaních kuličky. Pomocí tupé strany nože do nich udělejte zářezy jako na dýni a nahoru přimáčkněte stopky vymodelované z kousků zeleného marcipánu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...