Bílé makronky

Seznam surovin

Makronky:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na krém zahřejte smetanu k bodu varu a rozpusťte v ní čokoládu. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu.

2. Bílky krátce elektrickými metlami prošlehejte, přidejte k nim krupicový cukr a šlehejte ještě asi 10 minut, až vznikne tuhý sníh. Prosejte k němu moučkový cukr a mandle a směs pak přesuňte do cukrářského sáčku. Obyčejnou hubičkou stříkejte na plech vyložený pečicím papírem placičky o průměru asi 4cm.

3. Plechem s placičkami zlehka klepněte o pracovní plochu a nechte ho přibližně 20 minut stát při pokojové teplotě, až se na placičkách vytvoří tenký škraloup. Pečte je 10 minut v troubě předehřáté na 150°C. Pak teplotu snižte na 130°C a makronky pečte (spíš sušte) 14 až 15 minut, až budou na povrchu suché a křehké a uvnitř ještě vláčné. Nechte je zcela vychladnout a poté po dvou spojujte krémem.

Poznámka k receptu

Trik při přípravě makronek, který zaručí, že se v troubě neroztečou, je jejich krátké zaschnutí ještě před pečením (nebo speciální forma). Pokud se vám hned napoprvé nepovedou, nevěšte hlavu a zkuste to znovu. I my jsme museli trénovat!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...