Zakázaná buchta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plechovku salka vložíme do hrnce s vodou (musí být ponořená) a vaříme ji hodinu a půl. Pak ji necháme ochladit ve studené vodě. Vejce ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme mleté ořechy a mouku rozmíchanou s kakaem.

Těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem a upečeme v troubě (na 200°C asi pět minut, pak na 170°C deset minut). Při konci pečení je dobré do trouby nahlédnout. Koláč necháme vychladnout.

Mezitím si v mixéru vyšleháme máslo a pak přidáváme salko vznikne z toho jemný karamelový krém, který rozetřeme na upečený piškot. Na krém pak nastříkáme čokoládou cik cak. Připravíme si raději řidší polevu a vidličkou stříkáme čokoládové cákance, nejdříve vertikálně, pak horizontálně, až vznikne mřížka.

Hotové hustě posypeme nesekanými ořechy. Necháme pár hodin odpočinout v ledničce.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...