Buchtičková bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do pekárny na chléb nalijeme mléko, přidáme vejce, rozpuštěný tuk, cukr, špetku soli, polohrubou mouku a rozdrobené droždí a zapneme program Příprava těsta (nebo těsto zpracujeme ručně a necháme vykynout na teplém místě). Je-li třeba, můžeme přidat ještě trochu mouky.

Z vykynutého těsta oddělujeme pomoučenou lžící kousky, každý zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a dobře ji do těsta zabalíme. Jednotlivé buchty naskládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout.

Povrch bábovky potřeme mlékem, vložíme ji do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut. Pokud začne během pečení povrch bábovky rychle tmavnout, zakryjeme ji alobalem.

Upečenou bábovku necháme krátce prochladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Před podáváním ji pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...