MANDARINKOVÁ BÁBOVKA S KAŠTANY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto: bílky oddělte od žloutků, žloutky utřete s cukrem. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko. Pak máslovou směs spojte s vejci, přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, kůru a šťávu z mandarinek, rozmarýn, kaštany a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a ručně je vmíchejte do těsta.

2. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte do ní těsto, mělo by sahat asi do dvou třetin formy. Pečte v předehřáté troubě asi 45–50 minut. Nechte bábovku zcela vychladnout a podávejte.

Poznámka k receptu

Bábovky jsou zase v kurzu, už dávno to totiž nejsou jen jednoduché buchty. Přidejte do těsta mandarinku, rozmarýn a kaštany a získáte rafinovanou chuť, která zastíní i světové dezerty.

FORMA NA BÁBOVKU O OBJEMU 1,2L

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...