Třená bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků a třetiny cukru ušleháme tuhý sníh. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny. Žloutky smícháme s teplým mlékem a rumem a postupně je přimícháme k utřenému máslu. Mouku prosejeme, smícháme s kakaem, práškem do pečiva a nasekanou čokoládou a tuto směs také vmícháme do másla se žloutky. Pak lehce vmícháme malou část ušlehaného sněhu a na závěr vmícháme i ostatní sníh.

Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy na bábovku, vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme asi 50 minut.

Hotovou bábovku necháme chvilku prochladnout, pak ji opatrně vyklopíme a po vychladnutí ji přelijeme bílou polevou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde