Salát z naklíčené čočky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Propláchnutou čočku nechte nejdřív nabobtnat, pak ji slijte a dejte několik dní při pokojové teplotě naklíčit.

2. Čočku s dostatečně dlouhými klíčky zalijte vodou smíchanou s octem nebo citronovou šťávou, se solí, s cukrem a olejem.

3. Hustě posypte najemno nakrájenou jarní cibulkou i s natí a opepřete. Na ozdobu můžete přidat i pokrájené ředkvičky.

Poznámka k receptu

Tento skvělý salát vymysleli Valaši a je to „bomba” plná zdraví prospěšných látek. Je vidět, že naši předkové si uměli poradit i v dobách, kdy získat na jaře zdroj čerstvých vitaminů nebylo věru lehké...

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...