SALÁT S ČERVENOU ŘEPOU A POMERANČEM

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Šalotku nasekejte nadrobno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, orestujte ji a nechte zchladnout. Řepu nakrájejte na klínky a dejte do mísy. Přidejte opraný salát a rozdrobenou fetu. Pomeranče vyfiletujte – ostrým nožem seřízněte kůru na „pólech“ a pak ořežte kůru ze zbytku pomeranče tak, abyste odhalili dužinu. Zřetelně uvidíte blanky, které drží měsíčky pomeranče pohromadě, řežte podél nich, abyste vyřízli co největší část čisté dužiny. Filátka pomeranče přidejte do mísy.

2. Do úzké nádoby, kam se přesně vejde tyčový mixér, dejte šalotku i s olejem, na kterém se restovala, žloutek, ocet, hořčici, med, sůl i zbylý olej. Zapněte mixér a pomalým, plynulým pohybem táhněte nahoru, aby se směs spojila v hladkou emulzi. Zálivku přidejte do misky a lehce promíchejte (fi látka pomeranče jsou křehká), aby se všechny části salátu obalily zálivkou. Podávejte posypané pažitkovými výhonky.

Poznámka k receptu

Žloutek dodá zálivce hebkost, které žádným jiným způsobem nedosáhnete. Její sladce navinulá chuť ladí s pomerančem a kontrastuje s ostřejší chutí pažitkových výhonků. Když přidáte i trochu zemité řepy, jídlu už nechybí vůbec nic.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...