
Pokud je zelí málo kyselé, dochuťte ho na závěr ještě trochou citronové šťávy, bílého vína nebo octa.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, a pokud je příliš kyselé, propereme ho ještě studenou vodou a necháme v sítu odkapat.
V kastrolu rozehřejeme sádlo nebo olej a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a osmahneme ji do světle růžova. Přisypeme odkapané zelí, osolíme, okmínujeme, ochutíme cukrem a vložíme bobkový list. Vše podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20 - 30 minut doměkka. Během dušení zelí občas promícháme, případně podlijeme zbylým vývarem.
Na závěr zelí dochutíme solí a cukrem.
Pokud je zelí málo kyselé, dochuťte ho na závěr ještě trochou citronové šťávy, bílého vína nebo octa.
Načítám komentáře...