Vídeňské knedlíky I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na 2 lžících másla dozlatova. Nechte zchladnout a zalijte mlékem.

2. Ve velké míse utřete změklé máslo do světlé pěny a vmíchejte vejce a žloutky. Přidejte pečivo, strouhanku, mouku, petrželku a sůl. Osolte a mokrýma rukama utvořte dvě šišky. Pokud chcete netradiční verzi, tvarujte malé knedlíčky asi o velikosti golfového míčku.

3. Vložte je do vroucí osolené vody a zvolna vařte asi 25 minut. V případě, že jste zvolili malé knedlíčky, dobu varu zkraťte na 15 minut. Vyndejte, ihned krájejte a podávejte.

Poznámka k receptu

  • Knedlíky vylepšené o osmaženou housku jsou vynikající samy o sobě. Pokud vám zbudou, udělejte si je s vajíčkem.
  • Ingredience na 2 šišky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...