Kunešův dvojctihodný knedlík

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy. Ve čtyřech lžících vlažného mléka rozmícháme droždí s troškou mouky a cukrem a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku osolíme a promícháme s houskou. Do důlku přilijeme kvásek a vejce, přisypeme bramborové těsto a zbylým vlažným mlékem zaděláme hladké tužší těsto.

Těsto necháme kynout asi 1 hodinu. Potom ho promícháme a na pomoučeném válu rozdělíme na čtyři části, z nichž vytvarujeme šišky a vždy po dvou je zavaříme do vroucí osolené vody. Vařečkou je zlehka nadzdvihneme ode dna.

Knedlíky vaříme asi 20 minut. Ihned po vyjmutí z vody je na několika místech propícháme kuchařskou vidličkou nebo špejlí, aby vyběhla pára a knedlíky se nesrazily. Nakonec je potřeme máslem a nakrájíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...