Amaretto hrušky s pusinkami a čokoládovou omáčkou

Seznam surovin

Na kokosové pusinky:

Na hrušky:

Na omáčku:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve připravíme kokosové pusinky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos. Pomocí lžičky ze vzniklé směsi utvoříme na plech vyložený papírem na pečení 4 kopečky (pusinky). Vložíme je do trouby vyhřáté na 130 °C a pečeme asi hodinu. Povrch upečených pusinek by měl být pevný. Po upečení pusinek troubu vypneme, pootevřeme ji a pusinky v ní necháme vychladnout.

Hrušky oloupeme, vložíme do hrnce a zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček a hrušky vaříme do změknutí asi 10 - 15 minut (záleží na tvrdosti hrušek). Pak je necháme vychladnout.

Čokoládu na omáčku rozlámeme na menší kousky, zalijeme je horkou šlehačkou (asi 90 °C) a rozmícháme na hladkou omáčku.

Na každou pusinku dáme 1 – 2 lžíce ušlehané šlehačky, na ni položíme hrušku a polijeme ji teplou čokoládovou omáčkou. Nakonec každou porci posypeme kokosem a ihned podáváme.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde