Zapečené nektarinky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nektarinky omyjeme a po obvodu z nich vykrájíme malé dílky. Polovinu z nich překrájíme a rozložíme na dno máslem vymazané zapékací formy. Zbylé dílky nektarinek ještě několikrát nakrojíme, takže vytvoříme vějířky, a potřeme je zbylým rozpuštěným máslem smíchaným s vodkou a moučkovým cukrem.

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem, postupně do nich vmícháme rozpuštěnou čokoládu a na závěr sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

Směs nalijeme do formy na nakrájené nektarinky, povrch poklademe ochucenými dílky nektarinek, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut. Podáváme teplé a podle chuti posypané moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...