Velikonoční roláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Spařte 250 g čerstvého špenátu vařící vodou (této technice se říká blanšírování), špenát sceďte a drobně nasekejte. Na pánvi zpěňte na lžíci másla 1 drobně nakrájenou cibulku a 2 nasekané stroužky česneku, přidejte špenát, zalijte ho 3 rozšlehanými vejci se solí a pepřem. Míchejte, až se vejce srazí, a pak nechte trochu zchladnout.

Připravte si plát z 600 - 800 g libového vepřového nebo telecího masa. Maso naklepejte, osolte a
opepřete. Pokryjte nádivkou, srolujte, svažte provázkem, vložte do pekáčku, podlijte, přidejte nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku, vložte do horké trouby a pečte 15 minut při vyšší teplotě. Potom teplotu zmírněte a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou.

Nakonec šťávu přeceďte a zahustěte máslovou kuličkou. Podávejte s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...