Vepřová plec s rajčaty a šalvějí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozmražené maso opláchneme a osušíme, stočíme do válečku, svážeme provázkem, osolíme a v pekáčku v chladu necháme alespoň hodinu odležet.

Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, oloupané stroužky česneku na plátky a společně s listy šalvěje přidáme k masu. Maso poklademe na plátky nakrájeným rajčetem, podlijeme vínem, přelijeme olejem a pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 170 °C 40 minut. Poté maso odklopíme, přelijeme výpekem a dopékáme ještě asi 30 minut doměkka.

Hotové maso vyndáme z pekáčku, šťávu dolijeme asi 1 dl vody a za stálého míchání odvaříme připečený výpek z pekáčku do šťávy. Šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, zpěníme a zalijeme 2 dl vody. Důkladně promícháme a 15 minut povaříme, popřípadě podlijeme vodou. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s bramborovými noky nebo chlupatými knedlíky, popř. s rýží.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...