Pečený přeštík

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 100 °C. Maso vytáhněte včas z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Vrchní část, na které je silný pruh sádla, nakrojte do mřížky a pak maso osolte a opepřete (ideální jsou hrubší kousky soli i pepře). Rozpalte pánev se silným dnem a maso na ní opečte - začněte vrchní částí se sádlem, vyškvaří se a dodá potřebný tuk. Možná se bude trochu připalovat, ale to nevadí, na pánvi jím mírně posouvejte. Pak už stačí maso z obou stran opékat asi 3 minuty.

2. Maso položte na mřížku do pekáčku nebo na plech a dejte ho do předehřáté trouby. Pečte asi 20 minut, pokud máte teploměr, můžete zkontrolovat vnitřní teplotu, měla by být 60 °C. Maso bude středně propečené, což řezníci z Našeho masa vřele doporučují. Po vytažení z trouby můžete přeštíka ještě krátce orestovat na pánvi, aby zezlátl. Podávejte ho s kyselými okurkami, strouhaným křenem a křupavými jablky.

Poznámka k receptu

Pokud byste si v Našem mase měli koupit jediný kus masa, ať je to přeštická plec. Naložte s ní podle našeho receptu, odměnou bude maso neuvěřitelně výrazné, ale zároveň jemné a šťavnaté.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...