Medailonky z plece s tymiánem a jalovcem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřovou plec bez kosti a kůže omyjeme a nakrájíme na malé plátky, naklepeme je, nasekneme po obvodu, osolíme a posypeme směsí tymiánu a rozdrceného jalovce, pokapeme worcesterskou omáčkou.

Na pánvi na rozpáleném oleji plátky masa z obou stran zprudka opečeme a vyjmeme. Zmírníme plamen a do pánve nasypeme nadrobno nakrájenou cibulku, opečeme ji dozlatova, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou, prošleháme metličkou, uvedeme do varu a dáme
dodusit plátky masa. Měkké maso vyjmeme, výpek scedíme, případně ještě osolíme a dochutíme worcesterskou omáčkou.

Na talíři přelijeme plátky masa hotovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, hranolky, krokety, rýže,

těstoviny, chléb, zeleninové saláty.

Poznámka k receptu

Čerstvé nebo sušené bylinky dodají masu zajímavou chuť i vůni.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...